Welkom bij MariaSharapova.nl
de officiele Nederlandse Fansite voor: Maria Sharapova

Maria Sharapova wins US Open 2006
Maria Sharapova won de US Open 2006

Op 19 jarige leeftijd won deze mooie Russische tiener haar tweede Grandslam tennistoernooi op 9 september 2006 !

Maria geconcentreerd bij de start van de wedstrijd
De als derde gerangschikte Russin Maria Sharapova heeft zaterdag 9 september 2006 de finale van het tennistoernooi US Open gewonnen.
Sharapova versloeg de als tweede geplaatste Justine Henin-Hardenne uit België in twee sets. 6-4 6-4.

Het was de tweede overwinning in een grandslam voor de 19-jarige Sharapova. In 2004 won ze al Wimbledon. Sharapova zei dat ze dolgelukkig was om te winnen in New York, "haar favoriete stad".

Vier finales

Henin-Hardenne is sinds Martina Hingis in 1997 de eerste speelster die in één jaar alle finales van de vier grandslamtoernooien haalde. Ze won dat jaar van die vier toernooien alleen Roland Garros in Parijs.

Henin-Hardenne zei na afloop dat haar Russische tegenstander verdiend had gewonnen. "Hopelijk krijg ik in de toekomst een nieuwe kans", aldus de Belgische.

Justine Henin-Hardenne en Maria Sharapova hadden tot dit weekeinde vijf keer tegen elkaar gespeeld, vier keer was de Belgische de beste. Alleen in hun eerste duel, in 2005 in Miami, kon Maria Sharapova de zege pakken.

Maria is erg blij na haar overwinning Agressief
De toeschouwers kregen in het volgepakte Arthur Ashe Stadium meteen waar voor hun geld.
Al in de tweede game snoepte een agressief spelende Henin-Hardenne de service van haar opponente af.

Maar Sharapova beet van zich af en brak de Belgische onmiddellijk terug. Zo ging het in de eerste set gelijk op tot 4-4. Een tweede servicebreak en aansluitend een solide opslaggame leverde Shaparova, niet onverdiend, de eerste set op: 6-4 na drie kwartier tennis.
Evenwicht
In de tweede set pakte Sharapova vooral uit met harde opslagen en haar sterke forehand. In een spannend gevecht hielden de twee elkaar in evenwicht tot 3-3. In de cruciale zevende game benutte Maria Sharapova haar tweede breakbal om zo 4-3 voor te komen.
Beide vrouwen behielden vervolgens hun service, waarna Sharapova bij 5-4 de wedstrijd uitserveerde.

Maria Sharapova fansite homepage
Andere fan sites: Website en domeinnaam registratie beschikbaar gesteld door: profhost.nl uit Numansdorp het zuidelijkste dorp in de Hoeksewaard.

Een voordelig proefabonnement

Go to kerst.to voor alle kerstkaart informatie
en leuke digitale kerstkaarten versturen